Богородчани таки увійдуть до Надвірнянського району


Кабінет міністрів на позачерговому засіданні 12 червня затвердив список 129 районів в Україні, замість 490 існуючих.

Про це повідомляє Українська правда.

"Зараз існує на мапі 490 районів, їх пропонується укрупнити і створити втричі менше. Існуючий районний поділ був утворений ще В СРСР, у першій половині минулого століття. Це не відповідає сучасним стандартам адміністративно-територіального поділу на субрегіональному рівні, тому треба наводити порядок. Для прикладу, є райони, де проживає 5 тисяч людей і є райони, де проживає 180 тисяч людей. Великі перекоси у субвенціях, дотаціях. Відповідальність у таких районах однакова, а навантаження різне",- каже  прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За словами Шмигаля, новий проєкт районування областей потрібен для ефективного функціонування влади та не дублювання функцій. 

В Івано-Франківській області буде 5 районів: Івано-Франківський, Калуський, Коломийський, Косівський, Надвірнянський. А також - 62 ОТГ. Згідно з картою майбутніх районів Франківщини, Богородчани таки увійдуть до Надвірнянського району. 

Нагадаємо, на сесії обласної ради свободівець Манолій Піцуряк зачитав звернення від громади Богородчанщини до голови ОДА Віталія Федоріва з проханням врахувати волю мешканців краю та внести зміни до запропонованого проєкту.

Наступного дня прикарпатець Михайло Гарбуз зареєстрував петицію до президента з вимогою приєднати Богородчанщину до Франківського району.

2 червня мешканці Богородчанського району пікетували ОДА. Вони вимагали дослухатись до думки громади та приєднати Богородчанщину до Івано-Франківського району, а не як передбачається – Надвірнянського. Відтак, в ОДА просили людей дочекатись визначення повноважень майбутніх районів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!