ДАІ контролюватиме тахографи прикарпатських перевізників


В Івано-Франківській обласній Державтоінспекції розповіли, що особливу увагу інспектори в подальшому звертатимуть на наявність у автобусах тахографів.

У цих чорних скриньках, які є обов’язковими на маршрутах у понад 50 км, документується швидкість транспортного засобу і те, скільки часу водій пробув за кермом. Також каратимуть штрафами за відсутність тахограм – своєрідних листків контролю, повідомили кореспонденту «Бліц-Інфо» у прес-службі ДАІ в Івано-Франківській області.

Ігор Король заступник начальника Укртрансінспекції Івано-Франківської області зазначив: «У зв’язку з тим, що тахограми та роздруківки даних тахографа є носіями інформації про дотримання водіями режиму праці та відпочинку, їх відсутність під час державного контролю підтверджує порушення цього режиму водіями колісних транспортних засобів. У разі невиконання перевізником вищезазначених вимог та ненадання тахограм, адміністративно-господарські штрафи накладаються за кожне правопорушення окремо. Так, за кожен робочий день перевізника чекає штрафна санкція у розмірі 340 гривень».