Для вбивць міліціонера вимагають довічного ув’язнення – засідання перенесли на 15 лютого


Івано-Франківський міський суд повідомив дату наступного засідання по справі вбивства Тараса Вирсюка. Скаргу на попередній вирок для Ігоря Винничука та Ігоря Слободяна розглянуть вже у понеділок, 15 лютого.

Нагадаємо, у квітні 2014 року на Івано-Франківщині сталося резонансне вбивство — на Снятинщині знайшли мертвим міліціонера Тараса Вирстюка. Справу розглядали у суді більше року і лише в листопаді 2015-го оголосили вирок. Коломийський міськрайонний суд за цей злочин засудив Винничука та Слободяна - обом дали по 14 років, але рідні загиблого вважають такий вирок надто м’яким, пише Репортер

«Довічне ув’язнення — єдиний справедливий вирок для них, — каже Олександра Німчук, сестра загиблого міліціонера. — Над чоловіком знущалися, обривали йому погони, кололи під нігті, били, а потім кинули тіло і пішли розгулювати у барах. У вироку багато чого немає».

Матір загиблого Ганна Вирсюк каже, що апеляцію мали розглянути наприкінці січня, проте засідання перенесли за її проханням – через проблеми із здоров’ям.

Нагадаємо, 26 квітня 2014 року Тарас Вирстюк вийшов із дому на роботу в Снятинський райвідділ міліції. Проте на службу він не потрапив, як і додому. Його знайшли мертвим через два дні, з ознаками насильницької смерті — в потічку між селами Кулачківці та Вишнівка Снятинського району.

За матеріалами справи, вранці у день вбивства обвинувачені проїжджали село Балинці Снятинського району на мікроавтобусі та побачили чоловіка у міліцейській формі, який стояв на зупинці. Запропонували підвезти — той погодився.

Між чоловіками у салоні виникла суперечка. Водій повернув на польову дорогу, зупинився в урочищі Середнє. Чоловіки вийшли, конфлікт продовжувався. Міліціонера вдарили ножем у ногу, потягли до струмка, де двічі вдарили ножем у груди. Тіло залишили, а самі втекли.

Наступне засідання – 15 лютого о 13:30. Головуючий суддя у цій справі — заступник голови апеляційного суду Володимир Гандзюк.