До справи скандальної забудови озера долучилася прокуратура


Сьогодні Івано-Франківському міському суді розглядався позов депутата міськради Ріяфета Гасимова до міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса.

Як відомо, депутат міськради Гасимов хоче, щоб суд зобов'язав Анушкевичуса укласти з ним додаткову угоду до договору оренди. Тож на попереднє установче засідання прийшли представники Гасимова, міського голови та міської ради, а також представник активіста Сергія Чирви.

Також до справи долучили на стороні громади та міста прокурора Назарія Янчука. Він повідомив, що до них звернулися активісти і попросили стати на захист громади міста, адже з цією справою пов’язані два кримінальні провадження. Тож прокуратура може надати докази які можуть допомогти виграти справу.

Також представник міської ради просить залучити третьою стороною у розгляді справи на боці позивача будівельну фірму “Вамбуд”, оскільки ця фірма є генпідрядником та зводить будівлю на конфліктній території. Представник Гасимова не був проти долучення "Вамбуду", але не надав жодних документів підтверджуючих, що це підприємство є підрядником. Однак пообіцяв надати їх наступного разу. Наразі це прохання суд розглядає в нарадчій кімнаті.

Варто зауважити, що до зали суду прийшли представники різних громадських організацій та окрема активісти.

Нагадаємо, Ріяфет Гасимов до березня орендував ділянку у зеленій зоні позаду міського озера. Ще два роки тому там розпочалось будівництво. Згідно документів, це має бути фізкультурно-оздоровчий комплекс. Як відомо, нещодавно стало відомо про ще одне заплановане будівництво поруч міського озера. Ця інформація виклала протест у громадськості, тож після довгих дискусій на сесії міської ради Анушкевичус пообіцяв активістам, що Гасимову не продовжать договір оренди.