Голова ІФ ОДА Михайло Вишиванюк: Краще мати 10% зі ста, ніж 100% з нуля


Наразі триває сесія Івано-Франківської обласної ради.

Депатути розглядають питання Угоди про розподіл вуглеводнів, яка передбачає видобуток сланцевого газу на території Івано-Франківщини іноземною компанією «Шеврон» та українським приватним підприємством «Надра-Олеська».

Як стало відомо, Городенківський район Івано-Франківської області надіслав лист обласній раді з проханням не включати теритріальну одиницю в Угоду про розподіл вуглеводнів. Як повідомив Скрипничук, це єдиний район Прикарпаття який надіслав подібний лист.

Після довготривалого обговорення слово взяв голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк. За його словами, ризики є при буть-яких видах енергозабезпечення. «Навіть топити вдома в хаті дровами небезпечно», - говорить Вишиванюк.

Керівник області вкотре наголосив на створенні нових роблчих місць та додаткових надходжень до бюджету області. «Це політична і економічна незалежність», - впевнений Вишиванюк.

Також він наголосив, що проект рішення містить пункт, який зобов’язує Кабмін прийняти до уваги всі зауваження Івано-Франківської обласної ради. Вразі ігнорування зауважень, облрада має право денонсувати угоду.