Гроші взяли, а ремонту - нема. У виконкомі сумніваються, що фірма Шевченка таки завершить ремонт Набережної


Наближена до нардепа Шевченка фірма "ПБС" вже отримала з бюджету 25 мільйонів гривень із запланованих 38 на ремонт Набережної. Тим не менш, обсяг виконаних робіт не відповідає запланованому графіку. А на ділянці від Берегової до Пасічнянського мосту їх взагалі не розпочинали.

Занепокоєні таким "активним" проведенням робіт на Набережній, члени івано-франківського виконкому вирішили звернутися до УКБ, щоб вжили відповідних заходів. Тож сьогодні, 10 вересня виконком проголосував за направлення звернення до начальника управління капітального будівництва Івано-Франківської ОДА Романа Пацака стосовно ремонту на Набережній.

«До виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, депутатів міської ради надходять численні звернення громадян щодо завершення капремонту Набережної імені Василя Стефаника, що в місті Івано-Франківську.

Довгоочікуваний ремонт цієї вулиці, значну частину коштів на який профінансовано з міського бюджету, зупинено . Після «гучного» відкриття роботи залишились невиконаними. Зокрема не облаштовані тротуари, велодоріжки, не влаштоване верхнє покриття дорожнього полотна.  Ремонт значної частини вулиці, що був складовою тендеру, взагалі не розпочинався та імовірно не буде розпочинатися. Окрім того вулиця, фінальний ремонт якої не завершено, фактично не утримується. З дороги поступово зникають встановлені решітки, що створює можливу  аварійну ситуацію.

З огляду на вищенаведене виконавчий комітет просить:

  • негайно  відновити увесь обсяг запланованих робіт з комплексного ремонту Набережної ;
  • при виконанні ремонту забезпечити суворе дотримання проектно-кошторисної документації та не допустити безпідставного коригування проекту на догоду чиїмось політичним  чи економічним інтересам ;
  • завершити капітальний ремонт до початку зимового періоду", - йдеться у зверненні.

Дане звернення викликало жваве обговорення серед членів виконкому.

За словами Вадима Войтика, частина робіт від мосту до вулиці Берегової врахована у тендері, тим не менш роботи на цьому відкрізку взагалі не розпочинали.

Як запевнив міський голова Івано-Франківська, з загальної суми тендеру, що складає 38 мільйонів, уже профінансовано 25. І навіть якщо недофінансовано 13 млн., то це питання якраз відрізку від Берегової до мосту. Тож ділянка від Берегової до крихівецького кільця вже давно мала б бути завершеною. Адже коштів, виділених з міського і обласного бюджету, цілком достатньо для завершення робіт.

Виконкомівці переконані, що без фінального покриття верхній шар дороги не переживе наступної зими. До того ж зараз дорога не утримується належним чином, оскільки перебуває в капітальному ремонті.

Тому виконком вирішив звернутися формально до керівника УКБ , а неформально - до «самі знаємо кого». Вочевидь, маючи на увазі нардепа Шевченка та наближену до нього фірму "ПБС", яка й виконує роботи. 

Окрім того, зауважив секретар міськради Вітенко, велоспільноту Івано-Франківська збурюють проти міської ради переконуючи, що вона не дає гроші на велодоріжку.

«Ніби міська влада винна, що там немає велодоріжки. Шкода, що певний народний депутат штучно використовує велоспільноту і перекидає свої проблеми на плечі міста», - резюмує секретар міської ради.

А виконкомівець Вадим Войтик розповів присутнім, що «Скорзонера» ховає проектну документацію і не надає інформацію по ній навіть у відповідь на звернення про доступ до публічної інформації.

«Позавчора я отримав інформацію про те, що є спроби скоригувати цю проектну документацію з метою замінити вимоги, щодо влаштування верхнього шару отою хімічною речовиною, яка вказана в проекті на іншу. Щоб підмінити виграний тендер в одних обсягах, одних об’ємах і одних коштах на інші  відповідно до поточних можливостей.  Це називається корупція і маніпуляція», - переконаний Войтик.

До теми: "Як не з'їм - то понадкушую": Фірма Шевченка воює за Тичини, а незавершена Набережна - руйнується?