Ігор Доцяк: хід вступної кампанії в Прикарпатському національному університеті був рівномірним


Зростання кількості заяв до вишу має ряд причин, серед яких зростання популярності навчання у Прикарпатському національному університеті

Про це відповідальний секретар приймальної комісії Університету Ігор Іванович Доцяк сказав в коментарі для сайту БРІЗ.

За його словами, зростання кількості заяв до вишу має ряд причин, серед яких зростання популярності навчання у Прикарпатському національному університеті, відкриття коледжу, в якому розпочали підготовку молодших спеціалістів на дошкільну, початкову освіту, підготовку дизайнерів, відкриття нових спеціальностей на бакалавра: «До нас цього року подало більше 12 тисяч заяв, що значно перевищує показники минулого року. Окрім вже згаданих причин збільшення абітурієнтів, не потрібно забувати і про демографічний чинник та чинник негативної здачі ЗНО, тому що багато людей не здали тестування і на мінімальну кількістю балів, що, звичайно ж, вплинуло на їхню можливість поступити у виш», - сказав І.Доцяк.

Нагадаємо, сьогодні, 1 серпня, розпочалась процедура зарахування першої хвилі рекомендацій на навчання на державну форму: «Ці етапи будуть продовжуватись, - каже Ігор Іванович, - з тим, щоб забезпечити право вступників отримати вищу освіту».
На наше запитання щодо роботи апеляційної комісії, то І.Доцяк зазначив, що цього року багато роботи комісія не мала: «Цього року не було великої кількості заяв: на творчі конкурси жодної апеляції не було, було ряд звернень від людей, які поступали на рівень «магістра». Всі апеляції були розглянуті, в двох випадках комісія справді підняла бали за результати опитування, в інших випадках було відмовлено».