Івано-Франківськ на святкування 22-ї річниці Дня незалежності витратить майже 100 тисяч гривень


Найбільше грошей піде на перевірку та ремонт святкової ілюмінації, придбання та встановлення прапорів, їх монтаж на Ратуші, транспортні послуги та озвучення святкових концертів.

Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» розповіла головний спеціаліст відділу внутрішньої політики Івано-Франківського міськвиконкому Леся Стефанишин.

За словами пані Лесі, згідно розпорядження міського голови Віктора Анушкевичуса, кошторис витрат на проведення заходів з підготовки та відзначення Дня Державного Прапора України та 22-ї річниці незалежності України передбачає виділення коштів з міського бюджету на загальну суму 94 тисячі 394 гривні.

Найбільше коштів виділять  Департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку  - 46 тисяч 352 гривні.

Ці гроші підуть на придбання прапорів, їх вивішування на опори ЛЕП, встановлення в розети та монтаж на Ратуші. А також перевірку та ремонт святкової  ілюмінації, виготовлення та встановлення її елементів на опорах, ремонт та фарбування лавок, сцени, бордюрів та інше.

Крім того, Департамент проведе ремонт сектору військових захоронень на кладовищі на вулиці Київська.

Управлінню культури для проведення святкових концертів та участі Івано-Франківської делегації в «Параді вишиванок» (м. Київ) загалом виділять 19 тисяч 600 гривень.

Івано-Франківський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді отримає 13 тисяч 600 гривень. За ці гроші центр придбає шкільне приладдя,  солодощі та інвентар, які використають під час проведення заходів та ігротек для дітей.

Ще по 6 тисяч гривень виділять Івано-Франківському міськвиконкому та Комітету фізичної культури і спорту.  Кошти покриють видатки для проведення урочистостей з нагоди свята, спартакіади та марафону.

Також частину коштів «з’їдять» транспорті видатки – 18 тисяч 160 гривень.

Загалом, цьогорічні святкування 22-ї річниці незалежності України в Івано-Франківську триватимуть тиждень – з 18 по 25 серпня.