Івано-Франківська Обласна НСЖУ організувала журналістів Прикарпаття на триденний туристичний тур


Івано-Франківська обласна організація Національної спілки журналістів України організувала 3-денний туристичний похід на гору Піп Іван, приурочений Дню незалежності України. Виїзд від приміщення обласного журналістського осередку відбувся минулої п’ятниці. Повернулися до Івано-Франківська у неділю, після сніданку в Карпатах.

Найцікавіше відбувалося власне між цими двома датами. Туристичні принади: їжа, приготовлена на ватрі, пісні, конкурси та розваги. І, звичайно ж, незабутня подорож на вершину гори Піп Іван, де знаходиться астрономічна обсерваторія. Здолавши вершину, журналісти провели невеличкий флеш-моб.
У поході брали участь як старші та досвідчені колеги, так і представники Молодіжної ради обласної організації Національної спілки журналістів України, які, власне, зайнялися організацією цього походу.

Завдяки голові Молодіжної ради ОО НСЖУ Іванові Харуку, його колегам із ради похід пройшов чітко і злагоджено. Передували тому кілька засідань, на яких була розроблена програма подорожі, маршрут, меню, обов’язки кожного учасника походу. Автобусом забезпечила обласна рада. Їхали через Надвірну, Яремче, Ворохту, Верховину аж до Дземброні. Звідти команда в повному спорядженні, з важкими наплічниками вирушила до місця облаштування наметового табору, на полонину Смотрич. Підйом був важким, але ще до сутінок вдалося отаборитися поруч зі стежкою маршруту на вершини Піп Іван та Вухатий Камінь. Попри втому, почувалися щасливими, подолавши перший етап підйому, адже красу Карпат може зрозуміти той, хто там побував. І натхнення, яке черпаєш від споглядання довкілля, не передати словами!

Розпалили ватру, погрілися біля вогню і запашним чаєм із чебрецю (вечірні гори таки добряче холодять!), і втоми наче не було! Щоправда, ввечері трохи дошкуляли корови, що бродили лісом, але треба було відпочивати, щоб, повними енергії, вирушити наступного дня на подолання вершини Піп Іван.

Людмила СТРАЖНИК для БРІЗ.
Фото Світлани Лелик.