Івано-Франківська ОДА: "Отримати відшкодування коштів за будівництво тваринницьких комплексів стане простіше"


Про це заявив заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Василь Брус.

Кабінет Міністрів України прийняв постанову, яка передбачає вдосконалення механізму розподілу коштів спеціального фонду бюджету, спрямованих на відшкодування вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів, підприємств з виробництва комбікормів.

Цим документом, як стверджує заступник голови облдержадміністрації Василь Брус, внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткового відшкодування суб'єктам господарювання вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів та підприємств з виробництва комбікормів.

Постановою скорочено перелік документів, які суб’єкти господарювання подають регіональним комісіям. Також Уряд передав право виїжджати на об'єкти конкурсним комісіям у регіонах і надав можливість здійснити часткове відшкодування вартості об’єктів, введених у дію у 2013 році. Для участі в конкурсі об’єкти господарської діяльності повинні подати документі комісіям, створеним у регіонах, з 1 липня 2013 року, чи в наступному кварталі до 1 жовтня, або до 1 грудня поточного року.

Реалізація цієї урядової постанови сприятиме поліпшенню фінансово-економічного стану сільськогосподарських товаровиробників внаслідок надання їм державної підтримки та залучення інвестицій у цей сектор агропромислового виробництва, переконаний заступник голови облдержадміністрації Василь Брус.

Довідково

У 2013 році для часткового відшкодування суб'єктам господарювання вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів та підприємств з виробництва комбікормів передбачено 227,6 мільйона гривень. За 3 місяці 2013 року вже побудовано 5 нових та реконструйовано 25 існуючих тваринницьких ферм та комплексів.