Івано-Франківські будівельники зобов‘язані підняти рівень заробітних плат


На цьому наголосила під час зустрічі з суб‘єктами господарювання будівельної галузі заступник начальника міської ДПІ Олена Мухіна. Вона повідомила присутніх, що, відповідно до правил визначення вартості будівництва, затверджених Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, рекомендований рівень середньомісячної заробітної плати для визначення вартості будівельних робіт складає 3400 гривень. Цей рівень відповідає середньому розряду складності так

Водночас, за оперативними даними, згідно поданої звітності за ІІ квартал поточного року (форма №1-ДФ), 123 будівельні фірми виплачували зарплату найманим працівникам в середньому 1250 грн. на місяць. З них 55 – нижче встановленого законодавством мінімального рівня.

Олена Мухіна наголосила на неприпустимості такого явища. Вона рекомендувала керівникам підприємств будівельної галузі вирівняти показник нарахованих заробітних плат з середньо галузевим.

Посадовиця також застерегла, що матеріали щодо порушення трудового та податкового законодавства при виплаті заробітних плат найманим працівникам в обов‘язковому порядку скеровуються до Прокуратури міста для вжиття відповідних заходів.