Іванофранківського "ватажка" злочинного угрупування посадили на 6 років


Прокуратурою Івано-Франківської області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо організатора злочинної групи, яка вчиняла ряд злочинів на Прикарпатті та Одещині.

В ході судового розгляду встановлено, що раніше судимий 41-річний мешканець обласного центру разом із двома спільниками налагодив злочинну діяльність, об’єктами якої ставали переважно заможні підприємці.

Так, злочинці «винесли» з помешкання одного з івано-франківських підприємців гроші та цінні речі на суму понад 40 тисяч гривень. Іншому, власнику одного з суб’єктів господарювання у Яремче, погрожуючи  вбивством вимагали 30 тисяч доларів США або переоформлення права власності на земельну ділянку. Окрім того, злочинне угрупування дізнавшись про наявність 300 тисяч доларів США у приватного підприємця з міста Одеса, спланувало та здійснило розбійний напад на його будинок. 

При затриманні у злочинців було виявлено наркотичну речовину.

Вироком Тисменицького районного суду 41-річного чоловіка  визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених 4 ст.185, ч.4 ст.187,ч.2 ст.189 та ч.1 ст.309 КК України та призначено покарання у вигляді 6 років 6 місяців позбавлення волі. 

Вирок набрав законної сили.