Комуністи в Яремчі святкують ювілей партизанського рейду Ковпака: Симоненка закидали яйцями


Під егідою Комуністичної партії України у місті Яремче на Івано-Франківщині пройде всеукраїнська акція із відзначення 70-ої річниці Карпатського рейду партизанського з’єднання Ковпака.

Покладання вінків та квітів, а також мітинг-реквієм відбудеться біля меморального пам’ятника партизанам-ковпаківцям у цю неділю, 4-го серпня. Про це міського голову Яремче Василя Онутчака повідомив заступник голови комітету Верховної ради України з питань молодіжної політики, фізкультури, спорту і туризму, народний депутат від КПУ Олександр Присяжнюк. В програмі заходів також урочиста хода містом Яремче, спортивне свято, пише "Галицький кореспондент".

“Організаторами заходів є група народних депутатів України, ­- йдеться в листі Присяжнюка. ­ - В них братимуть участь громадськість області, гості з інших областей України, народні депутати України та ветерани Великої Вітчизняної війни”.

 Гості прибули минулого четверга Яремче перетнула кавалькада машин, яка привезла учасників акції. Автобус, кілька приватних авто та мікроавтобуси із символікою КПУ зупинилися в Татарові, де їхні пасажири розклали наметовий табір. За оцінками місцевих мешканців, з четверга до суботи кількість мешканців табору зросла з 80-ти до більш як двохсот чоловік. Більша частина — молоді люди спортивної статури та відповідної зовнішності років тридцяти.

Організатори вшанування партизанської слави у Яремче від імені нардепа-комуніста Присяжнюка посилаються на Закон України “Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років” та Указ Президента “Про заходи у зв”язку з 70-річчям визволення України від фашистських загарбників та 70-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років”. 

Як стало відомо кореспондентові "Бліц-Інфо" на протидію цій акції вийшли мітингувальники-націоналісти.

"Прикарпатці вийшли із гаслами "Петро Симоненко – повія олігархів!", "Серп і молот – смерть і голод", "Комуняку на гіляку!" тощо. Тільки кордони "Беркуту" змогли стримати гнів людей, які продемонстрували небажаним гостям своє ставлення до них та їхніх "добродіянь". Адже краяни добре пам'ятають і репресії, і виселення, і війну комуністичного режиму проти армії нескорених – УПА. Завдяки злагодженим діям українців не було розгорнуто червоні прапори, а Петро Симоненко відчув на собі влучні яєчні "залпи", - розповіли про події в Яремче у прес-службі ВО "Свободи".