Контролери цін поскаржилися АМКУ на дорогі яйця в Івано-Франківській області


Найбільші товаровиробники Івано-Франківскього регіону збільшили оптово-відпускні ціни на курячі яйця. Факт їх здорожчання на на 3,4 % у підприємствах торгівлі та на 3,6% на продовольчих ринках зафіксовано Сектором у Івано-Франківскій області Державіної інспекції України з контролю за цінами

Так, за даними моніторингу цін, що проводиться Сектором в Івано-Франківській області Державної інспекції України з контролю за цінами, станом на 09.08.2013р., порівняно з 26.07.2013 р. роздрібні ціни на яйця курячі зросли. Причиною зростання роздрібних цін на яйця є зростання оптово–відпускних цін на них у найбільших товаровиробників області. 

Інформацію щодо зростання цін на яйця у товаровиробників на предмет розгляду наявності ознак порушення антимонопольного законодавства передано на розгляд територіальному відділенню Антимонопольного Комітету України, повідомляють "Паралеллі".

Крім того, зафіксовано незначне зростання цін на свинину - на 0,9 % та рис – на 1,5 % у супермаркетах м. Івано-Франківська. 

Стабільними впродовж двох декад на продовольчих ринках області залишаються роздрібні ціни на яловичину, свинину, сало, птицю, молоко, сметану, сир та масло. 

З 26.07.2013 р стабілізувалась в області і цінова ситуація на ринку цукру. 

Протягом першої декади серпня 2013 р. в області знизились роздрібні ціни на борошно вищого ґатунку – на 0,9 %, олію - на 0,6 %. 

У моніторингових магазинах рівень торговельних надбавок на продукти харчування, ціни на які підлягають державному регулюванню, не перевищує гранично допустимих, встановлених розпорядженням облдержадміністрації від 15.10.09р. №615 «Про упорядкування положень розпоряджень голови облдержадміністрації щодо регулювання цін на продовольчі товари»