Мер Коломиї збирав фрукти для мешканців міста


З нагоди святкування Дня міста міський голова Ігор Слюзар зініціював благодійну акцію «Поділись святом з ближнім», основною метою якої було зібрати якомога більше освячених фруктів та овочів.

Такий захід у Коломиї відбувся вперше, але, як повідомляють у прес-службі мера, проводитиметься щорічно. «Є певна верства людей, яка завжди чекає на нашу підтримку. Ми не повинні забувати про них, – розповідає про ініціативу очільник міста І. Слюзар. – На кожні релігійні свята цілі родини збираються разом. А коломияни, які обділені сімейним теплом, почуваються самотніми і часто нікому не потрібними. Тому фрукти та овочі, освячені у церквах на Спаса, хоч якось створять піднесений настрій цим людям», пише "Дзеркало Коломиї".

Про акцію «Поділися святом з ближнім» можна було дізнатися з оголошень, розміщених у п’яти церквах міста. До акції одразу долучилися небайдужі коломияни. Загалом міський голова зібрав 60 кг фруктів та овочів. Жертвували миряни й медоносною продукцією. Після освячення в церквах продукти були доставлені до дітей-сиріт, інвалідів та літніх самотніх коломиян.