Митці на золотому автобусі поспішають до Івано-Франківська


Завтра в Івано-Франківську урочисто стартує перша Мистецька резиденція. Захід відбудеться за участю всесвітньо відомо польського художника, скульптора, автора інсталяцій та відео Павела Альтгамера, який презентуватиме свій проект «Конґрес рисувальників».

Митець разом із іншими учасниками резиденції вже вирушили до Івано-Франківська. Про це у спільноті "Теплого міста" написала Ганна Бурлака

"Павел Альтгамер разом з іншими митцями вже їдуть до нас. Роман Малиновський, який їде з ними з Варшами, каже, що автобус справді золотий. Завтра о 12:00 починаємо "Конґрес рисувальників" і Мистецьку резиденцію. Чекаємо на кожного!", - йдеться у повідомленні.

Варто зауважити, окрім Павела Альтгамера, учасниками резиденції стане група з дванадцяти представників європейського мистецького середовища, серед яких − Артур Жмієвський, Рафал Жвірек, Марек Годзієвський.

«Конґрес рисувальників» об’єднує людей завдяки спільному малюванню і є безпосереднім виявом колективної творчості. Кожен малює де хоче і що хоче, професійні і не професійні художники, аматори мистецтва перетинаються на одній локації для проведення діалогу через засоби візуальної комунікації. Таким чином, складається ситуація, коли всі малюють разом, без жодної можливості ізоляції від інших.

Куратор резиденції – український художник Євген Самборський.

Захід триватиме без перерв протягом 9 днів і завершиться 20 травня. Старт 12 травня о 12-й у готелі «Дністер», 2 поверх, вул. Січових Стрільців, 12.

До теми: В Івано-Франківську відбудеться Мистецька резиденція міжнародного масштабу

В очікуванні приїзду Альтгамера Івано-Франківськ став золотим

Дев'ять відповідей про мистецьку резиденцію у Франківську

У Франківську з'явилися золоті дерева і бордюри