На Івано-Франківщині на черзі в садки перебувають 3 430 дітей


Виконання соціальних ініціатив Президента «Діти – майбутнє України» обговорили сьогодні в Івано-Франківську на засіданні регіонального комітету з економічних реформ під головуванням заступника голови ОДА Ігора Зварича. Йшлося, насамперед, про забезпечення доступу всіх дітей до дошкільної освіти, залучення дітей до позашкільної освіти, організацію належного оздоровлення та літнього відпочинку.

За словами директора департаменту освіти, науки, сім”ї, молоді та спорту Сергія Дерев’янка, зараз в  області на черзі в садки перебувають 3 430 дітей. Для того, щоб проблему частково зняти вже до вересня цього року, на Прикарпатті відкриють 4 новозбудованих дошкільних заклади, 8 - після капітального ремонту та 12 - після реконструкції. Також до кінця року в області запрацює електронна черга у ДНЗ, яка вже зараз діє в м.Івано-Франківську та містах обласного підпорядкування.

«Цього року на Прикарпатті вперше організували так звані  «літні школи», де діти могли і оздоровлюватися, і навчатися одночасно. У перспективі є задум створити на Івано-Франківщині цілорічний табір для навчання та оздоровлення дітей» - повідомив Сергій Дерев’янко.  Також в області йде активна робота над модернізацією спортивних майданчиків та розробляється програма розвитку плавання у навчальних закладах.