На Івано-Франківщині викрито сумнівну операцію з держзакупівлями


Одне з приватних підприємств Прикарпаття, яке здійснювало ремонтні роботи до спеціальної техніки за державні кошти, ухилилося від сплати податків на суму понад 600 тис. гривень.

Про це повідомили в управлінні фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області.

За матеріалами перевірок встановлено, що впродовж 2010-2012 років,  службові особи цього підприємства проводили безтоварні операції з придбання послуг для ремонту комплектуючих до спецтехніки від суб’єктів господарювання з ознаками «фіктивності», незаконно формуючи суму витрат та податку на додану вартість. Насправді, ремонтні роботи виконувалися самостійно без залучень сторонніх організацій.

За даним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінального правопорушення та розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.212 Кримінального кодексу України ( умисне ухилення від сплати податків, зборів (податкових платежів).

За вказані порушення посадовим особам підприємства загрожує штраф від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.