На Івано-Франківщині вилучено фальсифікованого алкоголю на 1,2 млн.гривень


З початку року працівниками слідчо-оперативних підрозділів ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області із незаконного обігу вилучено 1916,0 тис. дал фальсифікованих алкогольних напоїв на суму 1158,6 тис. грн. та 1010 тис. пачок тютюнових виробів на суму 9.2 тис. гривень.

Також вилучено 267 тис. шт. фальсифікованих марок акцизного збору, в результаті чого попереджено втрати державного бюджету та упереджено вихід на ринок фальсифікованої алкогольної продукції та несплату акцизного податку у сумі  2 642 тис. грн.

За встановленими фактами складено 5 протоколів про адміністративне правопорушення з яких 4 за ст. 1772 КУпАП (виготовлення, придбання, зберігання або реалізація фальсифікованих алкогольних напоїв або тютюнових виробів) та 1 протокол за ст. 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності). Всі протоколи направлено в суд для прийняття рішення.

Головне управління Міндоходів в Івано-Франківській області нагадує, що Міністерством доходів і зборів України започатковано соціально-просвітницьку ініціативу «Бачиш підробну горілку – дзвони негайно: (044) 284 0 007», спрямовану на боротьбу з фальсифікованою алкогольною продукцією та утвердження в Україні здорового способу життя.