На Прикарпатті обговорили питання повноважень місцевих держадміністрацій


Основною метою є уточнення функцій, забезпечення реалізації у повному обсязі завдань і повноважень місцевих державних адміністрацій.

Відповідно до наказу, Національного агентства України з питань державної служби «Про організацію проведення функціонального обстеження територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади у 2013 році» № 123 від 12.07.2013р управлінням державної служби Головдержслужби України в Івано-Франківській області спільно з обласною державною адміністрацією 18 липня провели нараду для керівників територіальних органів центральних органів виконавчої влади щодо методики проведення функціонального обстеження у 2013 році.

Нараду розпочав заступник керівника апарату – начальник управління організаційної роботи Івано-Франківської обласної державної адміністрації Євген Мельничук.

Під час нарадиначальник Управління Світлана Онищук доповіла про результати проведення функціонального огляду органів державної влади у 2012 році та організацію проведення функціонального обстеження органів виконавчої влади у 2013 році, а також начальник відділу кадрового забезпечення апарату Івано-Франківської обласної державної адміністрації Анатолій Мельничук виступив з питанням про практичні засади функціонального обстеження територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади у 2013 році, і роз’яснив напрацьовані методичні рекомендації для ефективнішого проведення функціонального обстеження у 2013 році.

Довідково.

Функціональне обстеження – це механізм збору, аналізу та узагальнення інформації щодо реалізації завдань і функцій органів виконавчої влади. 

Функціональне обстеження у 2013 році складається з трьох етапів: підготовчого, основного та заключного.

Основні завдання функціонального обстеження:

- здійснення аналізу конституційно й законодавчо закріплених функцій діяльності органів виконавчої влади;

- проведення класифікації нормативно визначених функцій органів виконавчої влади за типологічними групами;

- підготовка пропозицій щодо уточнення функцій органів виконавчої влади за результатами функціонального обстеження.

Очікуваний результат функціонального обстеження: підготовка пропозицій з удосконалення законодавства і практики його реалізації щодо діяльності органу виконавчої влади та його структурних підрозділів, взаємодії такого органу з іншими державними органами.