На Прикарпатті перевірено діяльність підприємців на предмет використання балонів зрідженого газу


На виконання доручення департаменту економіки обласної державної адміністрації від 25.07.2013р. №10/09-562, відповідно до розпорядження голови районної державної адміністрації від 01.08.2013р. №213 створено робочу групу та проведено перевірку суб’єктів господарювання приватної форми власності (в тому числі фізичних осіб-підприємців), які здійснюють діяльність з приготування та реалізації продуктів харчування з використанням балонів зрідженого газу на території м. Галича та м. Бурштина.

Перевірка проводилася 06 серпня 2013 року за участю регіональних представників Держгірпромнагляду, інспекції з питань праці, Держсанепідемслужби, УМВС, головного управління Міндоходів, УДСНС, повідомляє Бріз.

Обстежено вісім закладів, які здійснюють діяльність з приготування та реалізації продуктів харчування.

Виявлено, що три об’єкти під час приготування та реалізації продуктів харчування користуються балонами зрідженого газу. Встановлено низку порушень вимог законодавства щодо охорони праці, зокрема, наявність протермінованих газових балонів, які використовується для приготування їжі.

Складено протокол на приватного підприємця - власника кафе у м.Бурштині та направлено припис щодо ліквідації недоліків за виявлені суттєві порушення санітарного законодавства.