На Прикарпатті планують розширення соціальної інфраструктури через співробітництво між Івано-Франківською та Черкаською ОДА


Впродовж 15 - 16 серпня 2013 року в рамках Угоди про торговельно-економічне, науково-технічне, гуманітарне і культурне співробітництво між Івано-Франківською та Черкаською обласними державними адміністраціями і обласними радами, укладеної 16 квітня 2013 року, делегація Івано-Франківської області, яку очолив директор департаменту соціальної політики облдержадміністрації Ярослав Лаган, побувала з робочою поїздкою в Черкаській області.

Мета візиту - обмін досвідом у сфері реформування системи соціальної підтримки та послуг населенню.

Під час поїздки ознайомилися з роботою Гельмязівського і Малостаросільського психоневрологічних інтернатів, Звенигородського будинку-інтернату для інвалідів та престарілих, Центру ранньої соціально-медичної реабілітації при Черкаському геріатричному  пансіонаті, а також  управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради  і його структурних підрозділів (фото 2).

Представники івано-франківської делегації відвідала Тарасову Гору з покладанням квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку у м. Каневі та Шевченківські місця в с. Моринці (фото 3).

За результатами поїздки визначено пріоритетні завдання щодо поліпшення соціального обслуговування населення нашої області.

Зокрема, розширення соціальної інфраструктури (відкриття нових центрів реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів, реабілітаційних відділень в інтернатних установах та територіальних центрах соціального обслуговування), розвиток підсобних господарств будинків-інтернатів системи соціального захисту населення, що дасть можливість економити бюджетні кошти за рахунок організації харчування в установах продуктами власного виробництва.

Представники делегації нашої області висловили подяку за теплий прийом делегації на високому рівні та запросили черкащан відвідати Прикарпаття.