На Прикарпатті правоохоронці виявили макову плантацію


Нещодавно правоохоронці виявили «плантацію» снотворного маку, яку вирощувала на власній присадибній ділянці мешканка одного із сіл Тлумацького району. Доступ сторонніх осіб до снодійного маку був обмежений. Міліціонери вилучили 3 тис. 500 рослин.

На сьогодні вилучені рослини направлено на проведення експертизи до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС, а також за цим фактом відкрито кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 310 КК України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадуємо, що на Прикарпатті, зокрема, як і на всій території нашої держави продовжуються оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак-2014». Метою цієї операції є профілактика незаконного обігу наркотиків, тож завдання працівників відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС - виявлення та знищення незаконних посівів маку, конопель, перекриття каналів надходження наркотичних засобів до споживачів.