На Прикарпатті провели молодіжний табір “Дорога до Христа”


З благословення адміністратора Коломийсько-Чернівецької єпархії єпископа Василія (Івасюка) вже десятий рік поспіль парафія Царя Христа м. Тлумача провела літній молодіжний християнський табір “Дорога до Христа”, який цього року проходив на базі загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів с. Надорожна Тлумацького району в період із 15 по 27липня.

Учасниками табору були 39 дітей та молодь віком від 9 до 16 років. Духовну опіку над відпочиваючими здійснювали священнослужителі: декан Тлумацький о. мітрат Павло Дутчак, та отці Михайло Халабарчук і Микола Притула.

15липня у місцевому храмі Пресвятої Тройці Молебнем до Серця Христового було відкрито табір. На молитві були присутні представники влади: заступник голови райдержадміністрації п. Олександра Чаплінська, голова райради Михайло Вишневський та заступник голови райради п. Володимир Габурак. Їм було вручено грамоти від Митрополита Івано-Франківського владики Володимира (Війтишина) з нагоди ювілею святкування 10-тиліття табору “Дорогою до Христа” та 1025-ліття Хрещення Руси-України. Меценати побажали учасникам табору гарно провести час, більше запізнатися із Богом та веселими й усміхненими повернутися додому. Для проведення активного дозвілля у таборі учасникам вручили подарунок – комплект спортивного спорядження.

Кожний день у житті табору розпочинався із спільної Святої Літургії, яку молилися у місцевому храмі. Опісля учасники мали катехитчні зустрічі у групах, які провадили священнослужителі та семінарист Івано-Франківської духовної семінарії ім. свящмуч. Йосафата бр. Руслан Баркалов. Після обіду молодь мала можливість управлятися у різних видах спорту: футбол, волейбол, бадмінтон тощо. Рівно ж, кожного дня діти молилися Вервицю до Пресвятої Богородиці. Ввечері учасники табору переглядали та обговорювали різного роду повчальні та релігійні художні фільми. Закінчувався кожний день перебування спільною вечірньою молитвою.

У вівторок, 23 липня, учасники табору здійснили поїздку до міста Коломиї, яку організував о. Павло Дутчак. У місті молодь відвідала катедральний собор Преображення Христового, побувала на могилах ісповідника віри блаженної пам’яті єпископа Павла (Василика) та єпископа Миколая (Сімкайла). Отець Павло розповів про хід будівництва храму і про мощі святих, котрі зберігаються у соборі. Опісля молодь відвідала анімаційну ферму “Ковчег” у с. П’ядики Коломийськогорайону, якою опікується благодійний фонд “Карітас” Коломийсько-Чернівецької єпархії.

Із дружнім візитом та цікавою програмою до табору завітали працівники районної молодіжної організації, які зорганізували проведення різноманітних заходів та тренінгів, котрі пропагували здоровий спосіб життя.

Варто відзначити, що вагомий внесок в організацію відпочинку для дітей зробили: голова Тлумацької райдержадміністрації п. Василь Сенів, голова районної ради п. Михайло Вишневський, заступник голови районної ради п. Володимир Габурак, п. Михайло Чаплінський (ТзОВ “Перспектива”), рівно ж, о. ПавлоДутчак, а також п. Дмитро Боднарчук, начальник відділу освіти Тлумацької РДА, дирекція Надорожнянської ЗОШ І-ІІ ст., депутат Верховної Ради Володимир Шкварлюк, депутати Тлумацької районної ради: п. Зеновій Кулинич, п. Василь Гуменюк, п. Альберт Інгерштерн (директор ТЗОВ “Штернагро”), п. Ігор Гордійчук (виконавчий директорТЗОВ ”Штернагро”).

На загал, проведення такого типу таборів сприяє вихованню молодого покоління у християнському дусі та морально зміцнює кожного для доброго майбутнього Церкви, а також української держави.