На Прикарпатті реалізовуватимуть швейцарсько-український проект "Підтримка децентралізації в Україні. DESPRО"


Про це йшлося на засіданні обласної наглядової ради швейцарсько-українського проекту "Підтримка децентралізації в Україні. DESPRО" в Івано-Франківській області.

Під час засідання керівник DESPRO в Україні Оксана Гарнець розповіла про загальні напрямки діяльності DESPRO в області.  А саме - підтримка проектів сільських громад із покращення водопостачання, поводження із твердими побутовими відходами, управління знаннями та підтримка національних реформ з децентралізації, - повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

До цього програму вже реалізовували в Києві, Криму, Дніпропетровській  та Вінницькій області. Головним партнером проекту на національному рівні виступає Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.  

З дня заснування проекту ( 2007 р.) було реалізовано 78 різних проектів на загальну суму близько 37,3 млн. гривень. З них 13 млн. – внесок Швейцарської Конфедерації, 6,3 млн. – місцевих бюджетів та 18 млн. – внесок громади.

Присутній на засіданні голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк висловив надію, що в Івано-Франківській області проект буде таким же продуктивним, як в інших регіонах.

«Мене дуже тішить, що Прикарпаття отримало таку чудове можливість, адже на участь у даному проекті було 27 претендентів. Надіюсь, що він запрацює так само точно і красиво, як швейцарські годинники», - зазначив Михайло Васильович.