На Прикарпатті суд засудив учня ПТУ за різанину в класі


Надвірнянський районний суд поставив крапку в кримінальній справі щодо різанини в Гвіздецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів, яка сталася 30 січня 2014 року.

В судовому засіданні встановлено, що 31.01.2014 року приблизно о 12.00 год. в с. Гвізд по вул. Стрілецька, 1, неповнолітній обвинувачений - учень Надвірнянського ПТУ № 11, зайшов під час перерви між уроками у громадське місце - приміщення учбового класу християнської етики, що на 3-му поверсі Гвіздської ЗОШ І-Ш ст., де у той час перебував потерпілий - учень 9-го класу.

На грунті з'ясування власності мобільного телефону між ними, у присутності інших учнів 9-В класу, виник словесний конфлікт, котрий переріс у шарпанину. Схопивши потерпілого за одяг однією рукою, обвинувачений іншою став наносити удари по тілу потерпілому, внаслідок чого заподіяв йому фізичний біль та не завдав тілесних ушкоджень.

 

Пізніше він витягнув із кишені штанів складний кишеньковий ніж, наніс даним ножем два удари потерпілому по тулубу,

Допитаний в якості обвинуваченого неповнолітній в судовому засіданні повністю визнав себе винним в пред'явленому обвинуваченні і щиро розкаявся в скоєному.

Враховуючи викладене, суд визнав учня Надвірнянського ПТУ №11 винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ст.296 ч.4 КК України (Хуліганство) та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на три роки. Водночас обвинуваченого звільнено від відбування основного покарання з випробуванням і встановлено йому іспитовий строк тривалістю один рік

НП