На Прикарпатті учасники злочинної групи, які наживалися на споживчих кредитах "загриміли" в тюрму


Прокуратурою Івано-Франківської області підтримано державне обвинувачення у кримінальній справі щодо учасників організованої злочинної групи, котрі шахрайським способом привласнювали кредитні кошти.

Встановлено, що керівник районного відділення комерційного банку організував злочинну групу, до якої  залучив директора  філії в іншому районі та двох місцевих жителів. Зловмисники протиправно оформляли кредити на основі фіктивних довідок про заробітну плату та місце роботи позичальників. За ці «послуги» частину виданих кредитних коштів брали собі.  

Таким чином, впродовж  2007- 2008 років незаконно видано  28 кредитів, на загальну суму понад 600 тисяч гривень, з яких майже 170 тисяч  зловмисники привласнили як «винагороду».

Вироком Калуського міськрайонного суду організатора злочинної групи засуджено до 3 років 2 місяців позбавлення волі, інших трьох учасників до різних термінів позбавлення волі – від 2 до 3 років – з позбавленням права обіймати  посади, пов’язані з виконанням адміністративно –господарських та організаційно - розпорядчих обов’язків на строк 2 роки. Наразі вирок набрав законної сили.