На Прикарпатті юнак вночі заліз до будинку і викрав техніку та гроші


Із заявою про крадіжку до Городенківського відділення поліції звернулася жителька одного із сіл району.

Жінка повідомила, що з її будинку невідомий викрав ТВ-тюнер, грошові кошти в сумі 340 грн., кілька пачок цигарок чим завдав значної матеріальної шкоди. На місце події прибула слідчо-оперативна група. Правоохоронці невдовзі встановили та затримали особу, підозрювану у вчиненні злочину, інформує сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Як з’ясували, зловмисник, зламавши металевий засувний гачок других дверей, проник до будинку, звідки виніс техніку та гроші. Ним виявився 18-річний молодик, який вже притягався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. Працівникам поліції він розповів, що тієї ночі, побачивши відсутність в домі господині, заліз у помешкання та вчинив крадіжку. В подальшому гроші витратив на випивку, а техніку заховав у себе в гуртожитку.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.