На Прикарпатті завершуються роботи з підготовки до опалювального сезону та впровадження енергозберігаючих технологій


У Верховинському районі саме в цей час завершуються роботи в рамках підготовки до нового опалювального сезону з впровадження енергозберігаючих технологій.

Питання економії природного газу, знаходиться на контролі у Президента України, адже Глава держави  в своїх соціальних ініціативах основну увагу звертає питанню щодо забезпечення енергетичної незалежності держави. 

 З ініціативи голови районної державної адміністрації Василя Гондурака вже певний час проводиться відповідна робота по реалізації енергозбереження у Верховинському районі.

       Протягом поточного року проведено ряд заходів, а саме:

     гідрохімічну очистку системи опалення в Буковецькій ЗОШ, Верховинській ЗОШ, Довгопільській ЗОШ, Красноїлівській  ЗОШ на суму 99.095 тис. грн.;

      капітальний ремонт котельні в Зеленській ЗОШ на суму 99.000 тис.грн.;

      ремонт електрообладнання в Красноїлівській ЗОШ на суму 7.000 тис.грн.

      ремонт котельні в Пробійнівській ЗОШ на суму 17.000 тис. грн.;

    гідрохімічну очистку систем опалення в районній поліклініці та центральній лікарні відповідно на суму 30.000 тис.грн. та 35.000 тис. грн. та інше.

Дані роботи виконані для ефективного використання котлів, тобто із з меншими затратами палива, але більшим  теплопостачанням.

       Також, в даному році в Криворівнянській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено встановлення 2-х нових котлів на енргезберігаючі, на суму 77.000 тис.грн.

    Очільник району буде пильно стежити, щоб і дітям було тепло у школах і використання енергоносіїв було економне та ефективне.