На ремонт 176 прикарпатських доріг потрібно понад 6 мільярдів гривень, - в ОДА відповіли головам громад


На ремонт місцевих доріг в Івано-Франківській області, які пропонують відремонтувати у громадах, треба понад шість мільярдів гривень.

Про це під час наради в ОДА повідомив в.о. директора ДП “Дороги Прикарпаття" Роман Сілецький, пише Бліц-Інфо.

За його словами, цьогоріч з державного бюджету передбачено 579 838 800 гривень. З них - 405 мільйонів 677 тисяч гривень – капітальні видатки та 173 мільйони 861 тисяча гривень – поточні видатки та експлуатаційне утримання доріг.

"З пропозиціями до нас надійшло 176 доріг, які подали територіальні громади. Проаналізувавши перелік доріг, зрозуміли, що нам приблизно треба понад шість мільярдів гривень. Таких грошей у бюджеті немає. Зазначу, що при підготовці переліку з 62 громад 46 зголосились взяти у співфінансування капітальні видатки”,- зазначив Сілецький.

Відтак, в першу чергу увагу приділили дорогам, які ведуть до населених пунктів з історичною, культурною цінністю та туристичною привабливістю.

"Це, зокрема, Карпатський регіон, Городенківщина. Також було обговорено і внесено в перелік дороги до паломницьких місць. Ми обрали 5 таких",- додав Сілецький.

Нагадаємо, раніше ми опублікували перелік доріг і мостів, які державне підприємство «Дороги Прикарпаття» відремонтують у 2022 році. Втім, розподіл обурив голів прикарпатських громад  - вони вимагали пояснити, як в ОДА  визначали, які дороги ремонтувати. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!