На захист Колковського стали громадські організації та Архієпископ


16 червня в Апеляційному суді Івано-Франківської області відбувся розгляд апеляційної скарги обвинуваченого екс-депутата Івано-Франківської міської ради Володимира Колковського.

Нагадаємо: у лютому цього року у резонансній справі про хабарництво Колковському винесли вирок – п'ять з половиною років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відтак обвинувачений подав апеляційну скаргу, інформує Галицький кореспондент.

Отже, 16 червня розпочалося перше засідання нової кримінальної справи. Втім Володимир Колковський на суд не з’явився, попросивши  розглядати справу без нього, про що написав відповідну заяву.  

Захисник Колковського попросила долучити до справи три клопотання від громадських організацій та прохання митрополита Володимира, які засвідчують, що він був зразковим громадяном, займався благодійністю, допомагав церкві. Також вона додала документи, які підтверджують, що син Володимира Колковського є тяжко хворим. Також його дружина перенесла важку операцію і не в стані доглядати за п'ятьма дітьми.

Як зазначив захисник, покарання яке встановив суд першої інстанціє є занадто суворим. Особливо, якщо вважати на те, що він зізнався, допомагав слідству і тяжко покаявся. І навіть відшкодував потерпілому усю завдану вину.

За словами захисника, суд чомусь не знайшов покарання менш сурового та більш об'єктивного. Попри те, що підсудний все життя трудився для міста і допомагав громаді. Так, захист попросив для Колковського застосувати ст. 69 і призначити якомога нижче покарання.

Представник потерпілого Віктора Ломея підтримав захист. Він нагадав, що потерпілий відшкодував вин, тож попросив більш м'якого покарання.

Проте прокуратура має свою думку. Як сказав прокурор, підсудний вчинив суспільний злочин, а тому покарання яке є має сприяти виправленню не тільки підсудого, а й інших. 

Наразі у суді перерва до 18 червня.