Нова медична реформа принесе покращення?


«Медична реформа повинна бути направлена, в першу чергу, на покращення обслуговування та підвищення якості медичної роботи. Зокрема, наголос ставиться на забезпеченні первинної медичної допомоги, розвитку сільської медицини, змінах в системі екстреної медичної допомоги», - зазначив на нараді голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк.

В окремих областях вже створено центри екстреної медичної допомоги, диспетчерські служби, що, вважає голова ОДА, «дало значний економічний ефект» і сприяло тому, що «швидка допомога» вкладається в нормативи приїзду до хворого.

Найближчим часом роботу служби екстреної медичної допомоги покращить доручення Президента, поставлене Прем’єр-міністру, щодо надходження у регіони тисячі нових автомобілів «швидкої допомоги». «Будемо сподіватися, що область теж отримає певну кількість «швидких» для того, щоб наші медичні центри могли ефективно працювати», - зазначив Михайло Вишиванюк. 

Також згодом позитивно на роботі медпрацівників, за словами голови ОДА, позначиться і новий закон про медицину, який вступить в дію у 2015 році.

«Цей закон базується на пілотних проектах, які впроваджуються в деяких областях України, - зазначив Михайло Вишиванюк. – Зараз там оплата праці лікарів коливається у межах від п’яти до семи тисяч гривень - це нормальна зарплата для лікарів. Ми ставили питання про те, щоб впровадження нового закону, нової системи оплати праці, нових підходів у медичній галузі стосувалося також інших регіонів. Президент дав доручення розглянути це питання».