Новообраний секретар Коломийської міської ради майже вийшов з «Партії регіонів»


Як повідомляли інтернет-видання Прикарпаття 31 липня на сесії Коломийської міської ради депутати обрали нового секретаря міської ради.

Ним став депутат від Партії регіонів Богдан Колодніцький.

Коломийська міська рада обрала «регіонала» Богдана Колодніцького секретарем Коломийської міської ради, що є прецедентом на Прикарпатті. Фракція ПР у міськраді нараховує 5 депутатів. Загальна чисельність депутатського корпусу — 50 народних обранців.

За проголосувало 26 депутатів із 38-ми присутніх у сесійній залі. Міський голова Коломиї Ігор Слюзар привітав новообраного секретаря. Депутати розпочали обговорення питань порядку денного.

Як стало відомо, Богдан Колодніцький нещодавно припинив своє членство у Партії регіонів, повідомляє НТК. Проте, прес-служба Івано-Франківської обласної організації Партії регіонів поширила прес-реліз “Секретарем Коломийської міської ради обрано регіонала  Богдана Колодніцького”.

У цій справі вирішив розібратися кореспондент «Бліц-Інфо». Як повідомили у прес-службі ІФ ОО «Партія регонів»: «Відповідно до Статуту є три шляхи виходу із партійних лав – виключення, припинення та зупинення членства в партії. Щодо виключення – то це вищий ступінь застосування партійного стягнення до члена партії за порушення Статуту, невиконання партійних рішень чи завдання своєю діяльністю шкоди репутації Партії регіонів. Припинення та зупинення членства в партії  передбачає наявність особистого  бажання людини стати позапартійним і для цього достатньо від неї просто письмової заяви».

Як з’ясував кореспондент «Бліц-Інфо», Богдан Колодніцький заявив про зупинення, а не припинення членства в партії.

З цього приводу він подав заяву до Коломийської міської організації ПАРТІЇ РЕГІОНІВ. Відповідно до Статуту партії членство в ній припиняється чи зупиняється з моменту подання письмової заяви до керівного органу партійної організації, де дана людина перебуває на партійному обліку. Будь-якого візування з боку партійного керівництва такий документ не потребує.

Щодо питання виходу новообраного секретаря з фракції ПР в міськраді м. Коломиї, то відповідно до регламенту Коломийської міської ради секретар міської ради не може бути членом жодної фракції. Тому на сьогодні Богдан Колодніцький як секретар Коломийської міської ради є позафракційним.

Таким чином, офіційні заяви Богдана Колодніцького є тільки напівправдою, адже суперечать офіційній інформації самої партії. А тому постає питання як фракції в 5 чоловік вдалося провести свою людину на вільне місце секретаря і найголовніше для чого? 

Отже, де-юре пан Колодніцький майже «вийшов» з партії та став позафракційним, а от де-факто, швидше за все стане одним з головних козирів ПР в коломийській міськраді на найближчий термін.