Один із пріоритетів прикарпатських медиків - модернізація дитячих лікарень


Сьогодні пріоритетними напрямками реформування медицини в Україні та на Прикарпатті зокрема, є розвиток центрів екстреної медичної допомоги, модернізація первинної медичної ланки та відкриття сучасних перинатальних центрів.

Про це у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» повідомив директор Департаменту охорони здоров’я  Роман Мельник.

«Звичайно, медицина буде постійно розвиватись, модернізуватись та впроваджувати нові технології. Адже зараз вона настільки широкими кроками йде вперед, що зупинки в реформуванні вже не буде. Але, на цей рік державою є визначені ці три напрямки. І мушу сказати, що в область вже на шляху їх вирішення. Наприкінці вже цього року планується введення в експлуатацію першої черги обласного перинатального центру , а саме – відкриття  поліклініки на 200 відвідувань за зміну. Думаю, у найближчому майбутньому на повну запрацює обласний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Хоча, на сьогодні ми так і не змогли ліквідувати Івано-Франківську та Калуську міські станції швидкої допомоги. Але, впевнений, що їм все ж таки доведеться з’єднатись з єдиною системою», - вважає Роман Михайлович.

За  словами пана Мельника,  крім загальнодержавних пріоритетів, область має ще один – закупівля і модернізація обладнання для лікувальних дитячих закладів.

«Ми не говоримо, що це «Рік дитини», бо про дітей маємо думати завжди. Звичайно, є питання, що потребують нагального вирішення. Зараз вкрай необхідно придбати реанімаційне обладнання для найменших - новонароджених та дітей до року. І думаю найближчим часом воно буде закуплене», - каже Роман Мельник.