Офіційна статистика ДАІ запевняє, що на Прикарпатті зменшилася кількість ДТП


З початку року на дорогах області сталося 119 ДТП (-21,7% порівняно з аналогічним періодом минулого року), у яких 22 особи загинуло (-37,1%) та 137 (-16%) травмовано.

Найбільша кількість автопригод (106) сталася з вини водіїв, внаслідок чого для 18 осіб наслідки стали фатальними, а 122 людини – отримали травми різного ступеню тяжкості. Через необережність пішоходів трапилося 10 ДТП, у яких 4 людини загинуло, а 8 – травмовано. У 40 допущених наїздах на пішоходів – 12 осіб загинули, а 34 отримали травми. З причини перевищення водіями безпечної швидкості руху сталося 42 дорожньо-транспорті пригоди, у яких 7 осіб загинули, а 47-травмовано.

Вісті з доріг свідчать про те, що часто пішоходи потрапляють під колеса автомобілів через власну необережність. А стається це, в основному, в темну пору доби, коли пішоходів водії просто не розгледіли в темряві і не змогли уникнути наїздів. Тому звертаємо увагу пішоходів, на те щоб, рухаючись дорогою в нічний час, не виходили на проїжджу частину, а максимально утримувались узбіччя та подбали про одяг із світлоповертаючимиелементами. Так водій зможе завчасно побачити людину на дорозі і не допустити нещасного випадку.

За час літнього сезону також частішають і випадки дорожньо-транспортних пригод з участю водіїв мопедів, скутерів та велосипедів, у яких травмуються та гинуть люди. Щоб цього не трапилося радимо водіям, у яких недостатньо навиків водіння, не виїжджати на дорогу із інтенсивним рухом транспорту, не перевищувати встановлену швидкість руху та обов’язково одягати шолом, оскільки у випадку ДТП він є надійним захистом від травмування голови.

Констатуючи факти дорожніх автопригод, у яких гинуть та травмуються люди та аналізуючи їхні причини, щоразу напрошується висновок: «Цього могло б не статися, якби…», якби водії та пішоходи проявляли уважність на дорогах були більш зосередженими та завбачливими. Але на жаль, поки що доводиться говорити про факти людської недбалості.

Тому, шановні учасники дорожнього руху, Державтоінспекція застерігає Вас бути уважними на дорогах, проявляти ввічливість та взаємоповагу одних до одних, щоб не було пізно визнавати свої помилки. Не забувайте про народну мудрість: «Береженого і Бог береже». Якщо кожний, хто вирушає в дорогу, дослухається до порад і застережень, біди на дорогах не трапиться.