П'яний прикарпатець намагався задушити пасажирку автобусу


Тисменицький районний суд засудив прикарпатця, що хуліганив у маршрутці.

У судовому засіданні встановлено, що наприкінці квітня минулого року потерпіла їхала автобусом «Івано-Франківськ - Темерівці» додому. В селі Угринів п’яний чоловік, що сидів поруч з жінкою з використанням нецензурних слів почав образливо чіплятись до неї, з вимогою відповідати на питання особистого характеру, принижуючи при цьому людську гідність останньої, розпочавши при цьому словесний конфлікт. Жінка зробила зауваження, однак чоловік жодним чином не зреагував. Опісля чоловік схопив потерпілу за верхній одяг та штовхнув її до задніх розсувних дверей автобуса, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Для самозахисту жінка застосувала газовий балончик. Внаслідок розпилювання речовин сльозоточивої та подразнюючої дії водій зупинив маршрутний автобус.

Однак хуліган знову підійшов до потерпілої, схопивши її за верхній одяг та повалив на підлогу, де наніс їй кілька ударів. Після чого  схопив останню за шию та став душити.

Внаслідок чого потерпіла отримала закриту черепно-мозкову травму зі струсом головного мозку.

У судовому засіданні підсудний свою вину визнав, та просив строго не карати.

Заслухавши всі сторони суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину передбаченого ст. 296 ч. 1 КК України, та призначити йому покарання у вигляді п'ятсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а саме 8500 грн. штрафу. Окрім того, чоловік сплатить потерпілій 700 грн матеріальної шкоди, та 2000 грн. моральної – оскільки обвинувачений спричинив останній фізичну біль, принизив честь і гідність, внаслідок чого вона перебувала в стані морального пригнічення.