Поліція застерігає прикарпатців остерігатися телефонних шахраїв


Громадяни, при спілкуванні із невідомими особами, які представляються в основному співробітниками банків, торгових підприємств й поліцейськими, беззастережно довіряють: надають повні анкетні дані, номери сім-карток мобільних операторів, рахунки, тощо що працює на руку шахраям.

Так, нещодавно таке повідомлення надійшло до Долинського відділеня поліції від 36-річної мешканки району, яка вказала, що з її карткового рахунку зникли грошові кошти. Жінка розповіла, що напередодні на її мобільний телефон подзвонив невідомець, який представився працівником місцевого банку. Під час спілкування з потерпілою, зловмисник увійшов у довіру і шахрайським шляхом заволодів її коштами в сумі 18 000 гривень, інформує прес-служба нацполіції в області.

За цим фактом слідчими розпочато кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. На даний час проводяться розшукові заходи для встановлення особи, причетної до скоєння кримінального правопорушення.

Крім того, працівники поліції в черговий раз нагадують: не довіряйте телефонним аферистам, які зловживаючи всіма правилами людської моралі, злочинним шляхом збагачуються на вашій довірливості.