Працівники Міндоходів Івано-Франківщини провели більше ста фактичних перевірок


Протягом першого півріччя поточного року органами Міндоходів області проведено 110 фактичних перевірок суб’єктів господарювання з питань дотримання ними норм діючого законодавства та застосовано фінансові санкції на суму більше 290 тис. грн.

Із загальної кількості 98 перевірок проведено за зверненнями державних органів або органів місцевого самоврядування про можливі порушення діючого законодавства. За наслідками первірок до несумлінних платників податків застосовано фінансові санкції на суму 254,8 тис.грн.

На виконання письмових звернень покупців (споживачів) проведено 12 фактичних перевірок та застосовано фінансових санкцій на суму 36,8 тис.грн.

Згідно Податкового кодексу України фактичною вважається перевірка, що проводиться за місцем фактичного здійснення платником податків діяльності, розташування господарських або інших об'єктів права власності такого платника.

Така перевірка проводиться органами Міндоходів щодо дотримання норм законодавства з питань регулювання обігу готівки, порядку здійснення платниками податків розрахункових операцій, ведення касових операцій, наявності документа, що підтверджує державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців відповідно до закону, ліцензій, патентів, свідоцтв, у тому числі про виробництво та обіг підакцизних товарів, дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами).