Прикарпатські депутати хочуть висунути свого кандидата на голову ОДА


Згідно законодавства обласна рада може подавати до Кабінету міністрів кандидатуру на посаду голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Про це йшлося під час розгляду питання про виконання обласної програми охорони навколишнього середовища.

Депутат-свободівець Михайло Королик зауважив, що через відсутність голови ОДА, депутати не мають кому висунути зауваження щодо невиконання тих чи інших рішень.

Голова обласної ради Олександр Сич з цим погодився і зазначив, що облраді закон не забороняє висунути власну кандидатуру на посаду голови ОДА та подати її на розгляд Кабміну.

Не це депутат "Платформи громад" Тарас Виноградник запропонував обласній раді скористатися такою можливістю та подати до Кабміну кандидатури від усіх фракцій на посаду голови ОДА, "якщо вже так бракує бажаючих".

"Готуйте проєкт рішення на наступну сесію, обласна рада розгляне і підтримає", - відповів голова облради.

Нагадаємо, за цей рік Івано-Франківщина встигла змінити трьох голів адміністрації. В лютому президент Зеленський звільнив голову ОДА Дениса Шмигаля і призначив його прем'єр-міністром. Тимчасово виконуючим обов'язки призначили Віталія Федоріва. А вже 24 квітня президент призначив Федоріва головою ОДА.

Втім, довго в кріслі чиновник не засидівся, вже в листопаді президент підписав указ про звільнення Віталія Федоріва з посади голови ОДА. Варто зауважити, що сам чиновник в цей час був на лікарняному через те що хворів на Covid-19. Проте довго без роботи Віталій Федорів не був, адже Руслан Марцінків взяв його своїм заступником.

Т.в.о голови ОДА стала перша заступниця Марія Савка. Відразу ж на цю посаду почали "сватати" імовірних кандидатів. Серед них і колишнього очільника Брошнів-Осадської ОТГ, голову бюджетної комісії облради Назарія Іваніва. Втім, 16 грудня Кабмін погодив призначення головою Івано-Франківської облдержадміністрації 44-річного Андрія Бойчука. Але наразі це призначення не підтримав президент.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!