Прокуратура порушила справу через вибух біля пологового за двома статтями


За фактом вибуху біля перинатального центру в Івано-Франківську розпочато кримінальне провадження.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області, сьогодні о 13:25 до чергової частини надійшло повідомлення про те, що біля приміщення Івано-Франківського обласного перинатального центру стався вибух.

Внаслідок вибуху 48-річний чоловік загинув, а його дружина отримала тілесні ушкодження.

Перебуваючи біля запасного виходу з приміщення Івано-Франківського обласного перинатального центру, 48-річний іванофранківець на ґрунті ревнощів застосував гранату, як наслідок – загинув сам, а його дружину – старшу медсестру полового відділення зазначеного закладу –доставлено в лікувальну установу в тяжкому стані.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого п. 5 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) та ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) КК України.

На цей час у кримінальному провадженні триває огляд місця події, проводять першочергові слідчі дії, допитують свідків, призначають необхідні експертизи.