Прокурор Прикарпаття Олександр Каліфіцький провів спільне засідання колегій


У засіданні прийняли участь керівництво та члени колегій УМВСУ, Головного управління Міндоходів та ради УСБУ в Івано-Франківській області.

Присутні обговорили стан додержання законодавства при проведенні досудового розслідування  кримінальних правопорушень та прокурорського нагляду з цих питань, - повідомили "Бліц-Інфо" у прокуратурі Івано-Франківської області.

Прокурор області Олександр Каліфіцький зазначив, що в умовах реформування кримінальної юстиції правоохоронці Прикарпаття змогли провести системну роботу по забезпеченню ефективного досудового розслідування кримінальних правопорушень та захисту конституційних прав громадян у кримінальному судочинстві. Спільними зусиллями здійснено низку заходів, які сприяли належній реалізації положень нового Кримінального процесуального кодексу України на початковому етапі його запровадження. В практику поступово впроваджуються усі новели КПК, передусім спрямовані на захист свобод та законних інтересів громадян.

Водночас, прокурор області наголосив - стан додержання законності у кримінальному провадженні вимагає від керівників органів досудового розслідування та прокуратури оперативного реагування на наявні проблеми.

За підсумками колегії  прийнято рішення про проведення комплексу спільних заходів, спрямованих на виконання вимог КПК, насамперед щодо захисту конституційних прав учасників кримінального провадження.