Прикарпатець організував власний бізнес на незаконній рубці дерев


Цілеспрямована робота працівників управління ДСБЕЗ УМВС щодо недопущення лісопорушень і незаконної вирубки лісу виявилась ефективною, міліціонери викрили в Снятинському районі лісничого, котрий організував власний бізнес на рубці не облікованої деревини.

Посадовець спочатку винаймав робітників, які вирубували дерева, а відтак їх приводили в товарний вигляд, а сам тим часом шукав покупців. У слушний момент, саме тоді коли чергова партія деревини була готова, до лісничого звернувся мешканець сусіднього району, котрий хотів оформити документи на закупку лісу, але лісничий-хабарник порадив законослухняному громадянину не витрачати час, а одразу ж розрахуватись. За 16 кубометрів лісу, червоної породи дуба, забажав шість тисяч гривень.

При передачі цих коштів в одному із кафетеріїв районного центру лісничого затримали працівники підрозділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю.

Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України, також правоохоронці продовжують протидіяти незаконній вирубці лісів Прикарпаття.

До речі, злочинну діяльність вищевказаного посадовця правоохоронці викрили та задокументували 5 липня, якраз на своє професійне свято - День ДСБЕЗ.