Прикарпатські правоохоронці з початку 2013 року виявили 649 економічних злочинів


Управління МВС в Івано-Франківській області підбило підсумки оперативно-службової діяльності за перше півріччя 2013 року.

За інформацією правоохоронців, за 6 місяців роботи до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено інформацію щодо 649 злочинів економічної спрямованості. З них – 133 відносяться до категорії тяжких та особливо тяжких злочинів, 282 - у сфері службової діяльності та 98 – у сфері господарської діяльності, - повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо".

Серед викритих злочинів 133 – з категорії тяжких та особливо тяжких, 166 злочинів учинено у сфері службової діяльності,112 фактів привласнення та розтрати майна, у тому числі 9 – у великих та особливо великих розмірах. Із числа викритих злочинів – 159 пов’язані із використанням бюджетних коштів, 55 у сфері земельних відносин, 23 – у сфері лісового господарства.

«З початку поточного року  по кримінальних провадженнях 212 особам оголошено про підозру у вчиненні 275 злочинів економічної спрямованості. Серед викритих злочинів – 54 учинено службовими особами органів влади та управлінь, 11 – службовцями контролюючих органів.  З яких – голови, начальники управлінь РДА – 5 осіб, голови міських рад, їх заступники, начальники управлінь (відділів) міських рад – 9, сільські, селищі голови  - теж 9 осіб», - повідомив начальник УМВС в Івано-Франківській області Олег Сало.