Прикарпатській пенсіонерці, яка стала жертвою пірамідальної схеми повернули кошти


За позовом прокуратури міста Івано-Франківська до ТзОВ «Укр Фін Стандарт» та ПрАТ «Страхова компанія «Вусо» судом визнано недійсним договір про надання безвідсоткової грошової позики та зобов’язано повернути пенсіонерці 8 тисяч 305 грн, які жінка сплатила за цими договорами.

Так, шляхом введення в оману «кредитори» уклали з жінкою договори про надання безвідсоткової грошової позики в сумі 100 тисяч гривень. Поряд з цим, їй нав’язали староховий поліс вартістю 750 гривень. 

Сплативши на рахунок цього товариства понад 8 тисяч гривень за 9 місяців очікування бажаної позики пенсіонерка так і не отримала. Щоб захисти свої права жінка звернулася до прокуратури.  

Відтак, прокуратура з’ясувала, що свою роботу нечесні підприємці здійснювали без передбаченої законодавством ліцензії. Аферисти залучали кошти за схемою піраміди. З бажаючих отримати кредит формували групи, а видати безвідсоткову позику обіцяли тому учаснику, який внесе найбільшу суму. Втім за умовами договору жодної гарантії на отримання учасником передбачено не було. 

Щоб захистити пенсіонерку від псевдо-фінансистів прокуратура міста Івано-Франківська звернулася до суду, який повністю задоволив позивні вимоги та зобов’язав ТзОВ «Укр Фін Стандарт» та ПрАТ «Страхова компанія «Вусо» повернути жінці кошти.