Сесія ІФ облради: Міністр палива та енергетики Едуард Ставицький намагається переконати депутатів у питанні сланцевого газу


Наразі триває сесія Івано-Франківської обласної ради.

Депатути розглядають питання Угоди про розподіл вуглеводнів, яка передбачає видобуток сланцевого газу на території Івано-Франківщини іноземною компанією «Шеврон» та українським приватним підприємством «Надра-Олеська».

Як стало відомо, Городенківський район Івано-Франківської області надіслав лист обласній раді з проханням не включати теритріальну одиницю в Угоду про розподіл вуглеводнів. Як повідомив Скрипничук, це єдиний район Прикарпаття який надіслав подібний лист.

Депутат Івано-Франківської обласної ради Юрій Романюк, який опрацьовувава дане питання, під час доповіді розкритикував Угоду про розподіл вуглеводнів і заявив що фракція «Батьківщина» в обласній раді не дасть жодного голосу за дану угоду.

Із критикою Угоди про розподіл вуглеводнів виступив і голова фракції ВО «Свобода» в Івано-Франківській обласні раді Василь Попович.

Натомість «за» угоду виступили члени «Нашої України», зокрема Володимир Олійник, екс-голова Івано-Франківської обласної ради Ігор Олійник та Ольга Бабій. Володимир Олійник акцентував на створенні нових робочих місць, а Ігор Олійник на приході нового інвестора. А Ольга Бабій акцентувала увагу на енергетичній незалежності України.

Слово взяв Міністр палива та енергетики Едуард Ставицький. Він запевний депутатів Івано-Франківської обласної ради, що  ніякої загрози для питної води на Прикарпатті не має, а розмов про корупцію навіть бути не може. Також підкреслив, що при порушеннях умов видобутку сланцевого газу, держава має права припинити дію Угоди про розподіл вуглеводнів.

Міністр палива та енергетики Едуард Ставицький нагалосив, що депутати сьогодні вирішують не тільки долю Прикарпаття, а й загалом визначають вектор розвитку держави.

До теми:

Сесія ІФ облради: ВО "Свобода" слідом за "Батьківщиною" виступила проти сланцевого газу на Прикарпатті. "Наша Україна" - "за"

Сланцевий газ на Прикарпатті: "Батьківщина" розкритикувала Угоду про розподіл вуглеводнів і відмовилася від голосування 

Городенківський район Івано-Франківщини відмовився брати участь у видобутку сланцевого газу