Сесія ІФ облради: ВО "Свобода" слідом за "Батьківщиною" виступила проти сланцевого газу на Прикарпатті. "Наша Україна" - "за"


Триває сесія Івано-Франківської обласної ради.

Із критикою Угоди про розподіл вуглеводнів виступив і голова фракції ВО «Свобода» в Івано-Франківській обласні раді Василь Попович.

Він заявив, що із 60 поправок до Угоди про розподіл вуглеводнів, які були напрацьовані спеціальною комісією, не були взяті до уваги при кінцевому розробленні угоди.

«Свободівець» Василь Попович заявив, що його фракція не голосуватиме за погодження Угоди про розподіл вуглеводнів.

Натомість «за» угоду виступили члени «Нашої України», зокрема Володимир Олійник, екс-голова Івано-Франківської обласної ради Ігор Олійник та Ольга Бабій. Володимир Олійник акцентував на створенні нових робочих місць, а Ігор Олійник на приході нового інвестора. А Ольга Бабій акцентувала увагу на енергетичній незалежності України.

Нагадаємо, що депутат Івано-Франківської обласної ради Юрій Романюк, який опрацьовувава дане питання, під час доповіді розкритикував Угоду про розподіл вуглеводнів і заявив що фракція «Батьківщина» в обласній раді не дасть жодного голосу за дану угоду.

Обговорення триває і далі. 

Сланцевий газ на Прикарпатті: "Батьківщина" розкритикувала Угоду про розподіл вуглеводнів і відмовилася від голосування 

Городенківський район Івано-Франківщини відмовився брати участь у видобутку сланцевого газу