Солдат відсидить 4 місяці на гауптвахті за знущання з співслуживця


На Прикарпатті солдата за нестатутні взаємовідносини відправлено на гауптвахту. Про це інформує прес-служба військової прокуратури Західного регіону України

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області у відкритому судовому засіданні засудив військовослужбовця строкової служби однієї з військових частин Національної гвардії України до 4-х місяців арешту за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 406 КК України (порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності відносин підлеглості).

Доведено, що упродовж червня 2015 року солдат К., з метою показати свою явну перевагу над співслужбовцем солдатом Ю., діючи в порушення  статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності між ними відносин підлеглості, неодноразово наносив йому удари кулаками обох рук по схрещеним на лобній ділянці голови долонях, спричинивши останньому легкі тілесні ушкодження.

У ході судового засідання обвинувачений вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю.

Суд врахував всі обставини і призначив солдату К. покарання у виді арешту з утриманням на гауптвахті строком на 4 місяці.