Стоматолог-різник бив свою співмешканку та змушував мовчати про вбивство


В Івано-Франківському міському суді продовжується чергове слухання у справі підозрюваного у жорстокому вбивстві двох людей Ігоря Вуйціва та його співучасниці Юлії Бойко.

Про це жінка розповіла під час судового засідання, пише Курс.

"Я його боялася так, як в стані алкогольного сп'яніння проявляв агресію і недноразово піднімав на мене руку. Казав, щоб я мовчала, щоб не опинилась на місці Струтинського" - пояснила Бойко.

Співмешканку "стоматолога-"різника" звинувачують за двома статтями Кримінального кодексу – ч. 1 ст. 396 і ч. 1 ст. 310. Жінка знаходиться під домашнім арештом. За попередньою інформацією вона за  допомагала підсудному виносити розчленовані тіла.

Зазначимо, сьогодні відбулось перше судове засідання за участі  нової судді - Іванни Ковалюк, якій справа перейшла від мобілізованого судді Володимира Поповича. 

Нагадаємо, франківець Ігор Вуйців, якого судять за жорстоке подвійне вбивство із розчленуванням тіл убитих, звинувачується у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 115 ККУ. "Стоматолог-"різник", як прозвали чоловіка у Франківську, був затриманий у листопаді минулого року і знаходиться в СІЗО.

Досудове слідство встановило, що 7 вересня 2014 року, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, підозрюваний позбавив життя свою першу жертву. Розчленоване тіло злочинець сховав у дворі на вулиці Вовчинецькій. 

Наступне вбивство підозрюваний вчинив 4 жовтня 2014 року, теж у стані алкогольного сп’яніння. З тілом жертви вчинив так само – розчленував і сховав у дворі.

Злочин, у вчиненні якого підозрюється 29-річний іванофранківець, вчинений проти життя та здоров’я особи та відноситься до категорії особливо тяжких злочинів, відтак передбачає позбавлення волі від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.