Уродженець Росії проведе два роки у в'язниці за відеокамеру та троє штанів


Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі неодноразово судимого уродженця Російської Федерації, що проживає в Івано-Франківську.

Чоловік відсидить два роки у вязниці за крадіжку відеокамери та трьох пар жіночик спортивних штанів, інформує Бліц-Інфо.

Як йдеться у матеріалах справи, підозрюваний, маючи непогашену судимість, у ніч на 22 квітня 2016 року побачив на фасаді будинку на Дудаєва камеру відеонагляду «DigiGuard DG-1100» та викрав її, обірвавши кабель і зірвавши з кріплення. Чим спричинив фірмі шкоди на суму 729 грн.

Наступного дня чоловік обікрав магазин "Шопоголік", що на вулиці Грушевського. А саме, три пари жіночих спортивних штанів вартістю 730 грн.

"У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих злочинів визнав, повністю підтвердив обставини вчиненого злочину відповідно до викладеного. Так, підсудний розповів, що 21.04.2016 ввечері знаходився за місцем роботи співмешканки, побачив камеру на офісному приміщенні, яку через кілька годин вночі викрав та приніс додому. Наступного дня зайшов у магазин «Шопоголік», звідки таємно викрав 3 пари жіночих штанів. Усвідомивши, що викрадені речі йому непотрібні, зявився зі зізнанням у відділ поліції і повернув усе викрадене. У вчиненому щиро розкаявся, просив суд суворо його не карати", - зазначається у реєстрі судових рішень.

Потерпілі сторони цивільні позови у кримінальному провадженні не заявляли та просили обвинуваченого суворо не карати суворо. 

Втім, зважаючи на вчинення інкримінованих злочинів менше ніж через два місяці з дня звільнення з в'язниці та неодноразові судимості обвинуваченого, суд вважає, що виправлення обвинуваченого неможливе без ізоляції від суспільства. Тож визнав його винним у вчиненні крадіжок та присудив два роки за гратами.