Відбулося засідання Івано-Франківської обласної міжвідомчої ради з правової освіти населення


Відбулось чергове засідання обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення. Засідання ради проводилося за участі представників облдержадміністрації її відділів та управлінь, обласної ради, управління Державної пенітенціарної служби в області і його підвідомчих установ, представників громадських об’єднань та засобів масової інформації.

На засіданні розглянуто питання про напрямки правоосвітньої діяльності в закладах управління Державної пенітенціарної служби в Івано-Франківській області, шляхи реалізації рекомендацій Всеукраїнської МКМР в місті Суми від 21.06.2013, а також про стан роботи реєстраційної служби Головного управління юстиції в Івано-Франківській області.

Розпочинаючи засідання, перший заступник начальника Головного управління юстиції в області Володимир Ковальчук проінформував присутніх про внесені зміни до Положення про Всеукраїнську міжвідомчу координаційно-методичну раду з правової освіти населення, прийняті на засіданні Кабінету Міністрів України 1 серпня 2013 року. Також зазначив, що за словами Міністра юстиції Олени Лукаш: «Цей документ – один із кроків до впорядкування нормативної бази в системі правової освіти, адже покликаний допомогти людям розширити правову обізнаність і скоординувати в цьому зусилля як державних органів влади, так і місцевого самоврядування, підприємств, установ, громадських організацій, інших».

Заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Івано-Франківській області С. Репецький акцентував увагу на виконанні наказу Міністерства юстиції України щодо взаємодії між територіальними органами юстиції та установами ДПтС України в області та програмі «Правова просвіта», що на даний час впроваджується з метою організації правової просвіти серед засуджених, роз’яснення їх прав та обов’язків.

Директор департаменту  інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Сергій Каліфіцький також взяв участь в засіданні та наголосив, що департаментом проводиться активна роз’яснювальна робота.

«Сьогодення вимагає знання законодавства не лише держслужбовцями, а й пересічними громадянами. Тому ми працюємо над тим, аби кожен мешканець Прикарпаття мав змогу отримати консультацію з того чи іншого питання. Для цього в структурі Івано-Франківської обласної дкержавної адмміністрації працюють висококваліфіковані юристи, до яких за необхідності люди  можуть звернутись і отримати безкоштовну юридичну консультацію», – підкреслив директор департаменту  інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Сергій Каліфіцький.